Hitunen

Hitunen

torstai 10. heinäkuuta 2014

Marjoja, moottoripyöriä ja pinkkejä kukkia


Mitä olisi kesä ilman mansikoita tai mustikoita?! Mielestäni ei ole juuri ihanampaa kesäpuuhaa kuin marjojen poimiminen ja syöminen. Saimme vieraaksemme vanhimman siskoni ja moottoripyöräilyyn hurahtaneen miehensä, joiden kanssa vietimme muutaman mainion päivän: moottoripyöräilyä saaristomaisemissa ja lossimatkan takana herkullista ruokaa ja leivoskahvit, mattopyykkiä ja mansikanpoimintaa, saunomista ja meriuintia sekä pitkiä keskusteluja ja - jalkapalloakin vähän, ruudulta.


Kotona ollessa parasta on saada kulkea hiljaa puutarhassa ja ihmetellä luonnon upeita taideteoksia. Pionit ehtivät parhaaseen kukintaansa juuri silloin, kun olimme Pohjanmaalla, mutta jotain sentään sain kuvattua ennen ja jälkeen.


Tunnistusapua kaipaisin seuraavan kukan suhteen. Nimen olen varmasti kuullut, mutta unohtanut. Kukinto on herkkä ja kaunis rypäs pitkän varren päässä, lehdet vähän kuin pelargonialla. Tunnistatko?


Tämä seuraava taitaa olla joku neilikka (?). Leviää itsekseen sinne tänne kivikkorinteessä.


Ja eikös tämä ole joku akileija? En tiedä, mistä tämäkin on puutarhaamme lentänyt, sillä tietääkseni en ole keneltäkään saanut moista tainta enkä itse ostanut. Kaunis se silti on, vaikka tekikin nyt vain muutaman kukan.


1 kommentti:

  1. Kyllä se on Ketoneilikka,ja se todellakin leviää,mutta kauniin väriset on kukat ja niiin sirot :)..Kesällä pitää nauttia kaikista marjoista.mustikat ja vadelmat,ja mansikat on herkkuani..Muksaa viikonloppua!

    VastaaPoista