Hitunen

Hitunen

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pyhiä hetkiä

Pitkäperjantain hiljainen kylätie, ei vastaantulijoita tai ohikulkijoita. Liki ainoat äänet kulkijan omista askelista rahisevalla soralla tai vielä sulamattomalla jäällä. Auringon paisteessa kylpevä maisema saa osansa metsänreunan vaimeasta linnunlaulusta ja peltoaukealla tuulen suhinasta. Auringonläikässä tienpientareella jo vihreä ruohonkorsi, mutta ei vielä leskenlehtiä. Hiljaisus ja lämpö hoitavat pinnasta sisimpään asti: mikä rauha ja tyyneys tässä jo tutuksi tulleessa varsinais-suomalaisessa maisemassa samoin kuin sisällä, syvällä sydämessä.


Kesken hiljaisen kävelyn ajatukset vaeltavat eiliseen, kiirastorstain iltaan. Tuttu ja niin rakas kotiseurakunta, Jumalan ikuinen sana, rukous, kauniit laulut ja ehtoollinen. Mitä muuta pyhään hetkeen tarvitaan - siinä oli kaikki. Ei ihmisten omaa puhetta tai tulkintaa Sanasta, vain pyhä sana, joka itse puhui. Lauluissa sama sanoma, meille kaikille tänä pääsiäisenä:

Sama vanha ristinpuu
kaiken ylle kaareutuu,
risti vain, 
ei kestä mikään muu.
Ei ole muuta pysyvää,
jälkemmekin häviää,
risti vain
jäljelle jää.


Tämäkin laulu kosketti:

Niin kuin on hanki valkoinen
kirkkaimman auringon alla
puhdistuu tunto ihmisen 
armolle antautumalla.
Jokainen muisto kunniaton
pois kirjoista taivahan
pyyhitty on, 
kun kaikki synnit on 
anteeksi annettu
Jeesuksen ristin tähden.Pääsiäisen riemu syntyy anteeksiantamuksen ja ylösnousemuksen ihmeestä. Siinä riemussa saan elää joka päivä, ympäri vuoden. Pyhän kosketuksen jälkeen kulkijan askel on kevyt ja mieli iloinen.
Aurinkoista ja armollista pääsiäistä sinulle!

2 kommenttia:

 1. Sydämelläni soivat sanat:Se on täytetty.

  Ei pieni ihminen kykene ymmärtämään tuon rakkauden määrää!Ja saamme olla siitä osallisina ilman vastinetta. Pääsiäisen sanoma saa olla läsnä jokaisessa päivässämme. Jos vain sallimme.

  Riemullista Vapahtajamme ylösnousemuksen juhlaa sinulle!
  Toivottavasti näemme pian!

  VastaaPoista
 2. Iloista Vapahtajamme ylösnousemusjuhlaa toivottelen miekin siulle ja kuiskaan samalla...sinulle on blogissani tunnustus. Käypä kurkistamassa.

  VastaaPoista