Hitunen

Hitunen

sunnuntai 11. elokuuta 2024

Elokuu, lempeä kuu

 

Elokuu on ihanasti jatkanut lämmintä kesää, eikä haittaa, vaikka välillä ropsahtaa sadekuuro jos toinenkin, välillä jopa raekuurokin. Silti on enimmäkseen sopivan lämmintä eli tarkenee ulkona ilman takkia. 

Sato kypsyy vauhdilla niin metsissä kuin puutarhassakin. Omppuja tulee ihan hirveästi, mutta ovat pieniä ja matoisia eli eipä juuri tarvitse miettiä, miten ja mihin niitä säilöisi. Kasvimaan satoa sen sijaan olen jo säilönyt pakkaseen, mutta suurin osa tulee syötyä tuoreeltaan. Mikään ei voita omalta maalta juuri haettuja vihanneksia tuoreudessa. Samoin puna- ja mustaherukat sekä karviaiset olemme napsineet suoraan pensaista suuhun. 

Kesäloma oli huippumukava, mutta meni ihan liian nopeasti. Viimeisinä lomapäivinä loikoilin riippumatossa lueskellen ja ristikoita täytellen. Nooo, tein kyllä paljon muutakin, mutta vain sen verran, mitä sattui huvittamaan. Viimeisenä aamuna kävin torilla aamukahvilla nauttimassa rauhallisesta tunnelmasta upeassa auringonpaisteessa. Koko kesän olin lisäksi suunnitellut kukkapenkin laajennusta, minkä sain aloitettua kaksi päivää ennen loman loppua. Hyvin suunniteltu on jo melkein tehty!

Parasta puutarhassa nyt ovat upeana kukkivat syyshortensiat ja syysleimut, joista osa on äidin hankkimia - ja hänen muistokseen istutettuja -  22 vuotta sitten. Parasta elokuun illoissa on rantasaunan löylyt, joista voi pulahtaa tyyntyneeseen mereen uimaan. 

Mikä on parasta sinun elokuussasi?

Leppoisaa elokuun jatkoa!



13 kommenttia:

  1. Ihanaa myöhäiskesän tunnelmaa kuvissasi. Elokuu on todella lempeä kuu.
    Moni asia on parasta: tuoksut, aamun usva järvellä, kirkkaan sininen taivas, marjat... taidankin tästä lähteä keräämään hieman mustaviinimarjoja. :)
    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sara! Elokuun ihanuudesta on saatu nauttia tämäkin viikko, sopivasti sadetta ja paistetta.
      Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

      Poista
  2. Elokuussa parasta ovat marjat, sienet, kukkaset, kaste, hämärtyvät illat ja lempeät aamut. Ihan kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, Vanha rouva, paitsi että nuo sienet kyllä jätän listalta pois. Niihin minulla on selkeä vihasuhde, lapsuudesta asti ollut.

      Poista
  3. Kiitos ihanasta postauksesta!

    Minun elokuuni on liukumaa lempeästä lomasta kiiruiseen työvaiheeseen. Yritän tehdä liukumasta nautinnollisen, sillä rajatut kiireet töissä nostavat sykettä ja intensiivisyyttä jännittävästi, mutta eivät vielä uuvuttavasti.

    Syyskuussa odottaa seuraava lomajakso 🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna! Onpa sinulla mukavasti lomat jaksotettu, ei pääse uupumus yllättämään, kun pian on taas seuraava loma. No, meilläkin lokakuun puolivälissä viikon loma, joten ei niin pitkä aika sinnekään.

      Poista
    2. Lomalle ei ole hyvää hetkeä, on vain se paras hetki 💖

      Poista
  4. Miten kaunis tuo ensimmäisen kuvan järven pinnan laineet, jotka
    nappaavat mukaan uimaan.
    Omenoita tulee täälläkin. Kaksipuuta ihan täynnä. Ihme nyt ei ole täällä vuorostaan yhtään matosia. Viime vuonna olivat pieniä ja matosia.
    Onneksi elokuu on ilmoillaan hellinyt ja olisi vaan syksykin kaunista niin
    saadaan kesälle jatkoaikaa.
    Ihana kuva tuo riippukeinu kuva, niin leppoisaa oleilua.
    Kyllä suomen kesä on kaunista!
    Mukavia hetkiä viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivi! Aaltoileva vesi on kaunista (kuvassa tosin meri).
      Kiva, että teilläkin tulee hyvä omenasato. Oman puutarhan sato on muutenkin niin parasta.
      Rentoa elokuun viimeistä viikkoa sinulle!

      Poista