Hitunen

Hitunen

torstai 4. heinäkuuta 2024

Kesän kaunottaria

 

Kesäkuuhun mahtui leppoisten Puolan päivien jälkeen yhtä leppoisaa puuhailua puutarhassa, lisäksi pieni reissu Keski-Pohjanmaalle ja Keski-Suomeen sekä ihastuttava meripäivä höyrylaiva Ukko-Pekan kyydissä Turusta Naantaliin ja takaisin. Vinkkinä niille, jotka eivät ole risteilleet vielä Ukko-Pekalla, nyt kannattaa varata matka, sillä näillä näkymin tämä kesä on Ukko-Pekan viimeinen. 

Ukko-Pekka puksuttaa rauhallisesti parin tunnin matkan aikana Aurajoesta ohi Suomen Joutsenen: 


   Ruissalon ja Kukkarokiven: 



Laivamatkan aikana on mahdollisuus ruokailuun tai kahvitteluun laivan kahviossa. Naantalin satamassa laiva viipyy kaksi tuntia, joten siinäkin ajassa ehtii syömään. Me kävimme perisuomalaisittain nauttimassa pastaa kivassa vanhan kaupungin ravintolassa. Sitäkin suosittelen lämpimästi!




Lomalla saa tehdä tai olla tekemättä. Olen nauttinut hitaista aamuista, iloinnut jokaisesta uudesta kukkanupusta ja kypsyvästä marjasta. Metsämansikoita on ollut tänä kesänä ennätyksellisen paljon. Samoin näyttää tulevan vadelmaa ja pensasmustikkaa. Pionien kukinta alkaa olla jo ohi, mutta ainahan niitä on kuvattava. 



Yksi heinäkuun ilonaiheista oli se, kun esikoinen palasi liki kolmen kuukauden reissultaan kotiin terveenä ja hyväntuulisena. Turkki, Sri Lanka, Indonesian saaret ja Thaimaa olivat jättäneet positiivisia jälkiä nuoreen mieheen. Uudet reissut jo kuulemma suunnitteilla... 

Aurinkoista kesän jatkoa sinullekin!



5 kommenttia:

  1. Hienoja merimaisemia...ja ihana hiekkaranta viimeisessä kuvassa. Onko siinä järvi vai merenranta?
    Kaunottaria tässä postauksessa on tosiaan yllin kyllin, pioneja, laivoja, punainen menopeli... Pastaravintolakuva onkin suosikkini, koska tuollaiset vanhat puutalot ovat kerrassaan vastustamattomia. :)
    Ihanaa heinäkuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sara, samoin sinulle ihanaa heinäkuuta!
      Viimeinen kuva on rakkaalta kyläsaunarannaltamme meren ääreltä. Naantalissa noita upeita puutaloja kyllä riittää ihailtavaksi.

      Poista
  2. Mistä kukkarokivi on saanut nimensä? Hauska nimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarinan mukaan Kukkarokivi sai nimensä, kun jättiläiset nimeltä Killi ja Nalli olivat rakentaneet Raision keskiaikaisen kirkon, minkä jälkeen he riitautuivat papin kanssa. Killi lähti sitten etsimään kiveä, jolla voisi hajottaa kirkon. Hän kantoi kiveä kukkarossaan, mutta ei enää löytänytkään takaisin kirkolle, joten viskasi kiven mereen. Kukkarokivi on ollut rauhoitettu luonnonmuistomerkki jo vuodesta 1965 asti.

      Poista
  3. Kerrassaan upeat kuvat olet saanut muistoihin reissusta.
    Ihanaa seutua.
    Kyllä kesä on vaan kaunista!
    Mukavia hetkiä viikonloppuusi!

    VastaaPoista