Hitunen

Hitunen

perjantai 23. helmikuuta 2024

Loman tunnelmissa jälleen

 

Vettä sataa ties kuinka monetta päivää peräkkäin. Talviloma, hiihtoloma, loma. Pitäisi ja haluaisi ulkoilla, mutta eipä tuonne vesisateeseen liukastelemaan jäisille ja sateen kastelemille teille ole asiaa, ainakaan ilman nastakenkiä. Aurinko on nähty vain kerran pari tällä lomalla, kun kävimme Kokkolassa anoppilassa ja siskon perhettä moikkaamassa. Anopin tekemä appelsiiniaurinko valaisi toki myös! Mutta jotta uskoisitte oikeankin auringon näyttäytyneen, siitä muutama kuva menomatkalta pohjoiseen ja periltä lumen ihmemaasta. En muista, että näin paljon lunta olisi ollut koskaan aiemmin. (Voi tosin olla, että muistini on alkanut temppuilla iän myötä!)





Viikko on vierähtänyt mukavasti nelipäiväisen reissun jälkeen kotosalla, molemmissa kodeissa. Mukavaa, kun saa aamuisin herätä omaan tahtiin, lukea, kirjoittaa, kutoa sukkaa (ensimmäinen pari kahteen talveen tulossa!), kuunnella musiikkia. Olen myös maalannut, piirtänyt, tutkinut yhtä ja toista. Leiponutkin, mitä ei liikaa ole viime aikoina tullut harrastettua. Tällainen loma on vaihteeksi oikein rentouttava ja inspiroiva, vaikka liikkuminen onkin jäänyt aika vähäiseksi. Jospa seuraavalla lomalla, pääsiäisenä, olisi paremmat ulkoilusäät! 

Aurinkoista helmikuun loppua sinulle!




9 kommenttia:

  1. Kyllä on lunta sielläkin, kun on täälläkin.
    Vettä/räntää tänää satanut ja todella liukasta paikka paikoin.
    Varovasti saa liikkua.
    Kaikkea ihanaa oletkin tehnyt ja rentoutunut omiin rakkaisiin
    puuhiin, se on juuri parasta.
    Nauti viikonlopusta mukavien askareiden parissa.
    Meille tulossa ensi viikon koulujen lomaviikoksi kaksi reipasta
    poikaa lomailemaan, ohjelmassa mäenlaskua, luistelua ym mitä nuo kelit
    nyt sallivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivi! Hyvää lomaviikkoa sinne lasten kanssa; hienoa, jos kelit sallivat mäenlaskun tai luistelun vielä. Täällä lounaisrannikolla näyttää tilanne aika heikolta lumen suhteen ja meren jäälläkin on melkoinen vesikerros jo pinnalla.

      Poista
  2. Oletpa ehtinyt tehdä vaikka mitä mielenkiintoista lomallasi! Kauniita kuvia!
    Huomasin juuri että täällä ropisee nyt sade kattoon. Se tuntuu melkein eksoottiselta; täällä on suunnilleen metri lunta ja kun viimeisimmät lumet nyt putoilevat katolta, ikkunoista ei näe enää ulos. :)
    Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sara! Teillä päin on lunta siis enemmän kuin riittävästi! Onneksi päivä päivältä lumet hupenevat ja todennäköisesti toukokuuhun mennessä ovat sulaneet varjopaikoistakin, mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät;)

      Poista
  3. Kylläpä piristit upeilla kuvillasi - onko nuo kolme kuvaa oikeasti otettu liikkuvasta autosta? Jos, niin miten ne voi olla noin tarkat... ihailen...
    vai oletko pyytänyt kuskia pysähtymään? Hih... sitä minä aina välillä "yritän"

    Täällä oltaisiin jo vallan loman tarpeessa... en tiedä miten työrupeama tuntuukin niin-niin pitkältä... yleensä pääsiäisen maissa ollaan jotain irtiottoa otettu, mutta kun nyt pääsiäinen on jotenkin niin keväällä, että kesäloma alkaa kutkutella nurkilla... niin täällä sitä sitten vain kitkutellaan ja ollaan "pienestä" - itseasiassa ISOSTA keltaisesta mollukasta onnellisia, kun se jaksaa päivä päivältä kiivetä yhä ylemmäksi ja isommaksi tekemään päivään enemmän tunteja!!

    Ilomieltä kevääseesi....

    VastaaPoista
  4. Välillä on hyvä ottaa rennosti!

    VastaaPoista
  5. Ihanan aurinkoiset kuvat 🥰.

    Meillä aurinko on näyttäytynyt kohtuullisen niukasti. Tänään lähdinkin sitten kävelemään työpäivän jälkeen kuntosalin juoksu-/kävelymatolle. Ei ollut yhtään liukasta 🤸‍♀️

    VastaaPoista
  6. Upeita kuvia. Herkullisen näköinen jälkiruoka. T: MaaritKoo

    VastaaPoista
  7. Ihan kuin kotoisia lumimaisemia katselisi!

    VastaaPoista