Hitunen

Hitunen

torstai 8. joulukuuta 2022

Joulumaa on muutakin kuin tunturit ja lunta

 

Joulukuun alussa sain olla mukana suomalaisten bussimatkalla Málagan lähellä sijaitsevaan Guzmanin puutarhamyymälään, joka osoittautui melkoiseksi joulumaaksi, ei tosin sellaiseksi kuin Katri Helenan tunnetuksi tekemässä laulussa kuvataan.  Mutta kasveja, valoja, koristeita - kaikkea oli yllin kyllin, jopa niin paljon, että loppujen lopuksi minun ei tarvinnutkaan ostaa mitään (paitsi maitokahvi!). Katselukierros jo hengästytti, enkä sitten osannut tyypilliseen tapaani päättää, minkä joulukukan tai koristeen ostaisin, joten enpä ostanut yhtäkään. Kaikesta päätellen täällä panostetaan joulun ajan koristeluihin oikein tosissaan, ja vähitellen - oppaan mukaan viimeisen kymmenen vuoden aikana - joulupukit ja tontut ovat tulleet valtaamaan alaa perinteiseltä kuningaskolmikolta eli meille tutummin itämaan tietäjiltä. 

Halli toisensa perään oli täynnä kukkia, patsaita, valoja ja kaikkea mahdollista ja mahdottomaltakin tuntuvaa "krääsää". Joulutähti on täällä siitä kätevä kukka, että sen voi jättää ulos, koska ei ole pelkoa pakkasista. Kaupunkien liikenneympyrät ovatkin usein joulutähdillä kukitettuja. Joulutähdistä oli värejä joka lähtöön ja myös rungollisia pikkupuun muotoisia joulutähtiä oli myynnissä paljon. Täällä kukista suurin osa oli aitoja kasveja, eivätkä tekokasveja kuten useimmissa marketeissa myytävät.




Olihan näitä mukava katsella ja ihastella. Mutta seuraavasta en oikein tiedä, ottaisinko omaan huusholliin tai pihaan edes ilmaiseksi: 


Sienet eivät ole oikein mun juttu, eivätkä mielestäni mitenkään jouluisia. Sen sijaan tykkäsin kyllä turkooseista koristeista, joita oli useassa paikassa. Nämä olivat tosin poikkeuksellisesti tekokasveja. Mehikasvit kuitenkin aitoja, vaikka hiukkasen tuota bling-blingiä oli mielestäni runsaanlaisesti.



Että sellainen joulumaa tällä kertaa. Mutta tämä oli kaikkein söpöin juttu: 



6 kommenttia:

  1. Voi mikä kukka paratiisi. Niin kaunista ja upea kukkameri.
    Malagassa tuli kierreltyä nelisen vuotta sitten.
    Mukavia hetkiä sinne kauas!

    VastaaPoista
  2. Olipa siinä tosiaan varsinainen joulumaa! Tuollaisen runsauden keskellä minullekin voisi käydä niin, etten osaisi valita mitään. Ihana tuo viimeinen kuva ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kun on liikaa valittavaa, on vaikea päättää. Tuollaisen jääkarhunpennun voisi ottaa maskotiksi - pehmoleluna tosin.

      Poista