Hitunen

Hitunen

lauantai 20. heinäkuuta 2019

Kesä kukkii

Lupailin Baltian ja Puolan reissusta kolmatta osaa, mutta sitä ennen on pakko jakaa muutama kukkakuva. Mitä olisi kesä ilman kukkaloistoa!


Kävimme yhdessä kohteessa Avoimet puutarhat -tapahtumassa. Kuva on otettu hetki ennen kaatosadetta lohjalaispuutarhasta.


Lupiineista ollaan montaa mieltä, ja kyllähän ne paikoin ovat levinneet pelloilta metsään vallaten huolestuttavasti tilaa muilta kasveilta. Lupiini on mielestäni kaunis, mutta se pitäisi pitää hallinnassa niittämällä kukinnot ennen siementämistä. Itse yritin joskus vuosia sitten saada lupiinia lähtemään kasvuun siemenestä omalla pihallani, mutta eipä onnistunut.


Nämä silkkiunikot kukkivat Kokkolan vanhan kaupungin katujen varsilla. Myös oransseja versioita näkyi.


Ja tämä kasvihujoppi ilmestyi siis pihallemme viime kesänä mystisesti, ja on nyt kasvanut reilusti yli kaksimetriseksi. Ilmeisesti kyseessä on salkoruusun tummakukkainen muoto. Kukkia on valtavasti ja suurimmat ovat halkaisijaltaan teevadin kokoisia. Ei ihme, että vieressä oleva humala ei ole saanut kasvatettua varttaan koko kesänä yli metriin, kun tämä hurjimus on vienyt kaiken voiman maasta.



Ihanaa, miten puutarha yllättää joka vuosi jollain kasviuutuudella, jota en ole itse istuttanut!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kukkaloistoa! <3 Tuli heti mieleen virsi: "Taas kukkasilla kukkulat, Sä, Herra, kaikki vyötät..."
    Siunattua sunnuntaita, Hitunen!

    VastaaPoista