Hitunen

Hitunen

sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Vuorilta rannikolle


Matka Granadasta Välimerelle kulkee hienojen vuoristomaisemien halki. Matka taittuu pääteitä suhtkoht´vauhdikkaasti. Seuraava tutustumiskohteemme, jossa emme ennen ollet yöpyneet, oli Motrilin kaupunki Costa Tropicalin rannikkoalueella. Kaupunki vaikutti aika tyypilliseltä sokkeloiselta andalusialaiskaupungilta. Hotellimme oli lähellä rantaa, ja niinpä teimme kävelylenkin tuulisella rannalla nautiskellen vaihteeksi merinäkymistä.


Seuraavana päivänä jatkoimme matkaa rannikkoa pitkin Málagan suuntaan. Pakko oli välillä pysähtyä kuvaamaan näitä maisemia...

Lomamme kolme viimeistä yötä vietimme Fuengirolassa, tuossa suomalaisia vilisevässä rantakaupungissa. Yllätykseksemme löysimme "Fugesta" paljon uutta ja mielenkiintoista nähtävää. Kaupunki oli tosissaan panostanut jouluvalaistukseen ja keskusaukiolla kaupungintalon edessä komeili iltaisin musiikin tahdissa väriä vaihtava jättikokoinen joulupallo.Fuengirolasta pääsee erittäin kätevästi junalla Màlagaan, jonne lippu maksaa yhteen suuntaan kolmisen euroa. Eipä siis huolta parkkipaikan hakemisesta, kun junalla pääsee aivan kapungin keskustaan. Vietimme vuoden viimeisen päivän mainion auto- ja muotimuseon näyttelyyn sekä Gibralfaron 1300 -luvulta peräisin olevaan linnoitukseen tutustuen. Jo nousu linnoitusvuorelle on kaiken vaivan arvoinen, vaikka bussillakin ylös pääsisi.
Uudenvuodenpäivänä ajoimme Mijakseen ja kiipesimme kaupungin yläpuolella olevaan rinteseen, jossa on useita opastettuja vaellusreittejä. Päätimme aloittaa vuoden kevyesti lyhimmällä reitillä, Ruta Canjada de Gertrudis. Parinkymmenen asteen lämpötilassa erittäin kivikkoisen rinteen kiipeäminen sai kyllä hien otsalle, vaikka emme kiirettä pitäneetkään. Reitin kulkemiseen meni alle kolme tuntia.
Niin vierähti viikko taas kauniissa Andalusiassa. Neljä vuotta sitten en olisi voinut kuvitellakaan ihastuvani tähän rannikkoseutuun. Mutta silloin en tiennyt vielä, miten upeita vuoria rannikon tuntumassa on ja miten hienot näköalat sieltä avautuvat. Enkä ollut koskaan kiivennyt yhdellekään vuorelle. Parasta Andalusiassa ja Aurinkorannikolla ovat mielestäni juuri nuo vuoret, vaikka rannoillakin on kiva kävellä ja juosta, mutta rannoilla löhöily ei ole meidän juttumme. Ehkä taas joskus palaamme näihin maisemiin. 4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia ja maisemia. Ihanat nuo kukat, ulkomailla kiinnostaa aina kasvillisuus. Se on niin erilaista kuin suomessa :) Hieno tuo joulupallokin! Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, maisemat tuolla ovat kyllä upeita ja kasvit myös, vaikka tähän vuodenaikaan kasvillisuus on vähemmän värikästä kuin keväällä ja alkukesästä. Hyvää uuden vuoden jatkoa sinullekin!

    VastaaPoista