Hitunen

Hitunen

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Matkamuistoja sitruunoiden maasta


Siellä, missä sitruunat voi poimia suoraan puusta, siellä sinitaivaan alla saimme viettää ikimuistoisen kaksiviikkoisen loman. Sitruunankeltainen oli aurinkokin, joka paistoi lähes joka päivä pilvettömältä taivaalta. Ajelimme pienellä punaisella Pandalla pitkin vuoristoteitä tutustuen taas uusiin valkoisiin kyliin; istuskelimme kahviloissa hitaasti viipyillen; keräilimme aaltojen silottamia aarteita rannoilta; tapasimme tuttuja ja tuntemattomia, mielenkiintoisia persoonia; kiipesimme sille vuorelle, joka jäi vuosi sitten meiltä kesken (ja huh, mikä seikkailu se oli!); niin, näistä kaikista palasista koostui lomamme kaukana pakkasista ja kylmästä.


Helmikuu on monessa espanjalaiskylässä karnevaalien aikaa, ja heti lomamme ensimmäisenä päivänä pikkukaupungissamme sattui olemaan vähän isomman luokan karnevaali. Sadat ihmiset olivat pukeutuneet erilaisiksi hahmoiksi ja kulkivat kulkueessa kaupungin halki. Meteli oli korvia huumaava, mutta kaikilla näytti olevan hauskaa pikkuvauvoista isovanhempiin asti.Andalusian valkoiset kylät ovat kaikki erilaisia, vaikka toisaalta hyvinkin toistensa kaltaisia. Setenil de las Bodegas Rondan pohjoispuolella on mielenkiintoinen poikkeus peruskylien joukossa, sillä sen talot on rakennettu osittain kallioiden sisään.
Tässä vähän maistiaisia matkaltamme - nyt on mentävä saunaan lämmittelemään, jotta tarkenee näissä kotimaan pakkasissa! Lisää kuvia jonain toisena päivänä...

6 kommenttia:

 1. Olipa hienot karnevaalit! Juhlittiinko paastonajan alkamisen juhlaa? Jään odottelemaan lisäkuvia!
  Koettakaahan jälleen tareta täällä kylmässä pohjolassa. Hyvää alkanutta työviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espanjalaiset osaavat tuon juhlimisen. Vajavaisella kielitaidollani yritin kysellä vieressä seisoneelta espanjalaisnaiselta, miksi nyt juhlitaan, mutta hän vain sanoi, että on karnevaalit. Kiitos, työviikko alkoi yhden päivän töissäololla, ja sitten oli jäätävä flunssaisena kotiin. Olen nukkunut melkein vuorokauden putkeen, nyt jaksoin hetkeksi nousta istumaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin, kylä oli kyllä aika erikoinen, mutta muutama ilta sitten katsoin Ellan matkassa -ohjelmaa Italiasta, ja siellä hän vieraili vastaavassa kylässä.

   Poista
 3. Lämpimät sukka-arvontaonnittelut! Laitapa postiosoitteesi tulemaan sähköpostilla osoitteeseen susanna.hietanen.oma@gmail.com, niin saan sukkasi sinulle matkaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Harvoinpa mulla arpaonnea on - onneksi sentään joskus.

   Poista