Hitunen

Hitunen

lauantai 30. syyskuuta 2017

Katson kauas ja kaipaan


Lunta näkyvissä - tuossa ihan keskellä viime helmikuista kuvaa Sierra Nevadan lumihuippu pilkottaa kaukana horisontissa- mutta onneksi ei ihan vielä täällä Suomessa. En kyllä mitenkään kaipaa lunta, mutta tuonne vuorelle on monesti ollut kumma ikävä. Sieltä oli huimat näköalat alas Välimerelle ja monille muille vuorille. Ja kieltämättä sellainen pikkaisen lämpimämpi ilmasto tekisi alati vanheneville luille hyvää. Ja iholle, kynsille, hiuksille. Itse huomasin selvän eron noissa kaikissa jo vajaassa viikossa tuolla lämpimässä. Täällä Suomessa kun saa tottua katkeileviin kynsiin, kuivaan ja halkeilevaan ihoon ja jatkuvaan paleluun. Voitte arvata mihin voisin muuttaa sitten joskus, kun pääsen eläkkeelle...


No, en ehkä tuohon autiotaloon kuitenkaan, mutta jonnekin, missä ei tarvitse palella. Aurinko paistaa yli 300 päivää vuodesta ja ihmiset ovat iloisia. Jep, mutta nyt asumme täällä rakkaassa isänmaassa vielä kuitenkin, ja iloitsen siitä, mitä nyt on. Takassa tuli ja kynttilöiden hehku tummassa huoneessa. Sävelet iloisen haikeat täyttävät huoneen, ja mielen täyttää kiitollisuus kaikesta koetusta.


7 kommenttia:

 1. Kyllä auringonvalo saa ihmeitä aikaan. Onneksi viime viikko oli suht aurinkoinen (ainakin meilläpäin), mutta nyt taas on niin harmaata. Niitä kirkkaita päiviä minäkin kaipailen. Kotimaasta en taitaisi kuitenkaan koskaan lähteä muualle asumaan. Voisi olla, että joutuisin pian muuttamaan yksin. Puolisolla on jalat tulevasti kotimaan mullassa.Ja niin kai minullakin.
  Siunausta alkaneeseen lokakuuhun! Koetetaan kestää tätä harmautta ja päivien lyhenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ennen luulin, etten voisi muualle Suomesta muuttaa, mutta kaksi talvea tuolla lämpimämmässä maassa käänsi ajatukseni uusille urille. Siunausta sinunkin lokakuuhusi!

   Poista
 2. Ymmärrän kyllä tuon kaipuun, vaikka en itse muualle haluakaan. Minulle riittää tuo patterista hohkaava kaukolämpö ja kynttilänvalo. Takkatuli olisi jo aivan ihanaa ylellisyyttä! Toivon kuitenkin että te kaukokaipuiset saatte niin usein kuin mahdollista tilaisuuden lämmitellä auringon leppeässä paisteessa ja ladata sen antamaa energiaa pimenevien iltojen varalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Häivähdys! Suomi on kyllä ihana maa ja kaikki neljä vuodenaikaa, mutta vanhemmiten alkaa luita kolottaa :) Kaikin tavoin voin paremmin Espanjan talvien aikana, mutta toki perhettä ja ystäviä oli ikävä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niinpä, tulivat ne sitten miten ja missä tahansa osaksemme. Lämpöä ja valoa siis lokakuuhusi!

   Poista
 4. Lämpimään minäkin haluaisin eläkepäiville. Saapas nähdä, miten kenkä onnistuu siinä ;-)

  VastaaPoista