Hitunen

Hitunen

lauantai 20. syyskuuta 2014

Ajatusten virtaa


Syyskuiset aamut, usvaiset pellot ja jokinotkot, hiljainen kylätie. Voi, miten kiitollinen olen aamujen kauneudesta! Vaikka aamu aamulta on kylmempää, en anna sen lannistaa. Tiedän, että kylmän jälkeen tulee aina lämmin, kun vain jaksaa tarpeeksi kauan odottaa.


Vähitellen kaikki lakastuu. Kaunopunahattu on riisunut punansa - jäljellä on vain kaunohattu, jota se kantaa vielä pystyssäpäin. Vähitellen muutkin kasvit heittävät kesähepeneensä pois ja jäävät odottamaan uutta kevättä ja kesää.


Vähitellen jokainen meistä harmaantuu. Kauniisti jopa. Luonnollisesti, koska se nyt vaan sattuu olemaan elämän laki. Ja jos ei harmaasta tykkää, voi vetää väriä pintaan.


Jotkut meistä saavat pitää pitkään vierellään sen rakkaan, jonka kanssa on joskus luvattu kulkea sekä myötä- että vastamäet. Kiitollinen olen jokaisesta päivästä rakkaan ihmisen kanssa. Yhteisistä harrastuksista ja työstä yhteisen kodin hyväksi. Miten paljon olenkaan saanut!


Ja joskus on ahkerankin ja työtäpelkäämättömän heitettävä hanskat pois. Jonain päivänä lopullisesti. Tänään kiitän viikon työstä ja ansaitusta levosta. Miten monenlaista puuhaa mahtuikaan tähän viikkoon ja miten turvallista on jälleen painaa päänsä tyynyyn tietäen, että huomennakin aurinko nousee!


4 kommenttia:

 1. Voi, ystäväni siellä, kiitos kauniista kuvista ja niin koskettavista ajatuksistasi.
  Minä kipuilen. Sain kurkunpäätulehdusflunssan, joka vei ääneni ja eilen kompuroin portaissa niin, että kylkiluu murtui. Nyt sinnittelen kivun kanssa ja huomaan, että halu löytää positiivista tästäkin on luja. Ainakin ehdin lukea Juokse poika, juokse-kirjan rauhassa loppuun. Miten se olikin jäänyt minulta lukematta!? Riipivä ja vahva kertomus siitä, miten Jumala toimii kaikkialla ja kutsuu jokaista lähelleen.

  Syksyaamujen kauneus saa huokaisemaan. Pehmyt usva peltojen yllä on Luojan maalaamaa kauneutta!! Voi hyvin. Nähdään kunhan tästä tokenen tolpilleni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että löydät positiivista moisten kipujen kanssa sinnitellessä! Parane pian - eilen juuri ajattelin, milloin ehtisimme tavata. Syyslomalla?

   Poista