Hitunen

Hitunen

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kolme ässää


Päivän eväät: sohva, sana ja sitruuna-inkivääritee. Kesäflunssa iski rajusti ja ei voi muuta kuin sohvailla ja surffailla siellätäällä. Aamun Sanasta monenlaiseen muuhun sanaan ovat kulkeneet päivän ajatukseni. Sävelten siivin olen matkannut taas aina Siperiaan asti ja nauttinut muuten hiljaisesta talosta. Kolme ässää toi mieleen myös ne kolme sisarustani, joiden nimet alkavat ässällä. Ja jotka viettävät kaikki synttäreitään kesän kuluessa. Joten tässä jo etukäteen onnittelut, jos en sitten oikeaan aikaan sattuisi muistamaan!


Juuri juhlitun juhannuksen sää vaihteli täällä aurinkoisesta sateisen koleaan ja jäätävän kylmään rakeineen kaikkineen. Kesän suosikkiasuksi on vakiintumassa fleecetakki ja villasukat, vaikka monta kesämekkoa odottaa komerossa. Luonnonkukat sentään pukeutuvat juuri niin kauniisti kuin niille sopii:Kunhan tästä olo kohenee, niin kottikärryt saavat taas kyytiä. Tontin laitamilla odottaa tämä:


Useita kottarillisia kiviä on jo päätynyt kasvihuoneen ympärille. Niin, kasvihuoneen, jota mieheni kanssa olemme rakentaneet toukokuun alusta asti ja myös Ruotsista kotiutunut siskoni oli mukana rakennuspuuhissa. Katto on toistaiseksi muovia, kunnes lasit saadaan paikalleen. Ja se ei onnistu ilman miestä, joka on taas matkalla jossain päin Suomea. Kuvia kasvihuoneesta lupaan sitten, kun se on valmis, vaikka tomaatit ja muut vihannekset ovat siellä jo muutaman viikon asustaneet. Näyttävät jopa kasvavan!


Uusi päivä, 
uusi tie,
tämä hetki.
Hiljainen rukous,
huokaus vain.
Silti
onnellisimmillani
tällaisena,
vapaana 
kuulemaan
ja
näkemään.

3 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Koin pienen keidastuokion kuviesi ja riviesi äärellä.
  Paranemisterveinen!
  Hyvät s-eväät sulla siellä kuitenkin♥
  Hörpitään yhteiset höyryäväiset jossain kohtaa kesää.....en ole unohtanut sitä, että kutsuin itseni perennakyläilylle;)

  VastaaPoista
 2. Kolme S taitaa toimia sinulla..Hienoja kuvia niin kesäisiä,täällä aurinko paistaa mukavasti vaan lämmintä sais olla enemmän :)

  Hyvää kesän jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Tinttarus ja Tansku! Kyllä sitä tautia riitti, mutta nyt alkaa olo olla entisellä mallillaan, kun kolme ässää ovat tehneet tehtävänsä.

  VastaaPoista