Hitunen

Hitunen

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitien iloksi ja muidenkin

Upea kevätaamu, toukokuun toinen sunnuntai. Herään onnellisena siitä, että minulla on kaksi tervettä ja fiksua lasta sekä ihana aviomies, lasten isä. Aamun aloitan kuuntelemalla bassoäänellä lauletun paljon onnea vaan, avaamalla "omin pikku kätösin" sanomalehteen käärityt paketit ja syömällä rakkaudella valmistetun aamiaisen. Kiitollisena kaikesta jo osalleni annetusta suuntaan ulos auringonpaisteeseen. Jo portailla päästän ihastuneen huokauksen, sillä yön aikana on tapahtunut ihme:
Lisää kukkivia ihmeitä on koko pihamaa pullollaan. Nämä kaikki kuvasin tänä aamuna:
Kevätesikot
Helmililjat

Narsissit (viime pääsiäisenä saamastani kukkakorista maahan istutetut)

Tete-narsissit ja pionikin lykkää jo varsiaan
Valkovuokot leviävät metsästä sammaleiselle nurmelle
Sinivuokkojakin on vuosi vuodelta enemmän
Vuorenkilpi
Kesäpikkusydän aloittelee kukintaansa myös
Sininen lempikukkani kevätkaihonkukka ja vasemmalla kohta myös kukkiva valkotäpläimikkä
Kevättähti kukkii pitkään
Aivan kuin kesä olisi rynnistänyt ovelle yhden sateisen helatorstain ja parin aurinkoisen päivän myötä. Kukkapenkeissä siis kuhisee, mutta tapahtuu muuallakin. Mies teki - tai jatkoi aloittamani loppuun - salaateille pikakasvihuoneen vanhasta ikkunalasista ja ikkunankehikosta:
Ja kun tarkkaan katsoo, sielläkin vihertää:
Kohta saa unohtaa siis kaupan salaatit ja hakea tuoretta omasta maasta. Onnea sekin. Ja taatusti luomua.
Tähän loppuun vielä pari kuvaa eilisestä. Ensimmäistä kertaa saimme olla mukana Liedon motoristikirkossa muutaman tuhannen muun kanssa, jotka halusivat pyytää siunausta alkaneeseen moottoripyöräilykauteen. Turun läpi ajaessamme pitkässä letkassa ja ihmisten vilkutellessa katujen ja teiden varsilta olo oli kuin kuninkaallisilla, joita koko kansa on tullut katsomaan...
Ajon aikana on vaikea kyydissäistujankaan kuvata, joten täytyy tyytyä kuvaamaan parkissa. Tässä meidän Triumph ensimmäisenä.
Ja tässä muutama muu pyörä Liedon kirkon edustalla. Ulkona pidetty jumalanpalvelus oli hieno kokemus kauniissa säässä. Muistona siitä palaneet posket ja nenä, kun en tajunnut aurinkovoidetta laittaa sumuisena aamuna liikkeelle lähtiessämme.

Aurinkoista ja onnellista äitienpäivää kaikille äideille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti